Які бувають грузинські вина?

Які бувають грузинські вина?
БІЛІ ВИНА Сухі Вазісубані - марочне вино, яке виробляється з винограду сортів Ркацителі та Мцване. Вино золотого кольору з ароматом яблука та дині. Цинандалі - марочне вино з витримкою до 3 років, виготовляється з винограду сортів Мцване та Ркацителі. Вино золотистого кольору із квітково-медовим ароматом. Найприємніше пити охолодженим. Манаві - виготовляється із сорту винограду Мцване кахурі. Допускається використання до 15% сорту Ркацителі. Ркацителі - сортове вино з однойменного сорту винограду з витримкою понад 1 рік. Вино має насичений янтарний відтінок і плодовий аромат з нотками чайної троянди. Гама смаку краще розкривається, коли вино досягає кімнатної температури. Напівсухі Піросмані - вино з винограду сорту Ркацителі, золотистого кольору з персиковим смаком та ароматом тропічних фруктів. Напівсолодкі Твіші – сортове вино з винограду Цолікаурі (Рача). Вино світло-солом'яного кольору із фруктовим ароматом. Найкраще смак розкривається після охолодження напою до 12 градусів. Алазанська долина - має світло-золотистий солом'яний колір, квітково-фруктовий приємний аромат, свіжий гармонійний смак. ЧЕРВОНІ ВИНА Сухі Мукузані - марочне вино з винограду Сапераві, має темно-гранатовий відтінок і грає смаками чорної смородини та вишневої кісточки. Сапераві – сортове знамените у всьому світі вино з однойменного сорту винограду. Вино насиченого темно-гранатового кольору з чітким сортовим ароматом та нотками чорної смородини. Смак з легкою гіркуватістю. Напареулі - марочне вино з винограду Сапераві з витримкою понад 3 роки. Вино чорно-гранатового кольору із ароматом червоних ягід. Відчувається смак чорної смородини та вишневої кісточки. Напівсухі Піросмані – сортове вино, виготовлене з винограду Сапераві, густого темно-гранатового кольору з ароматними вишневими нотками. Смак м'який. Напівсолодкі Кіндзмараулі – вино з винограду Сапераві з витримкою до 2 років. Вино темно-гранатового кольору з ароматом чорної смородини та вишневої кісточки. Хванчкара - найстаріше і знамените на весь світ марочне вино, яке виготовляється з винограду сортів Олександроулі та Муджуретулі.