Які бувають грузинські вина?
БІЛІ ВИНА
Сухі
Вазісубані - марочне вино, яке виробляється з винограду сортів Ркацителі та Мцване. Вино золотого кольору з ароматом яблука та дині.
Цинандалі - марочне вино з витримкою до 3 років, виготовляється з винограду сортів Мцване та Ркацителі. Вино золотистого кольору із квітково-медовим ароматом. Найприємніше пити охолодженим.
Манаві - виготовляється із сорту винограду Мцване кахурі. Допускається використання до 15% сорту Ркацителі.
Ркацителі - сортове вино з однойменного сорту винограду з витримкою понад 1 рік. Вино має насичений янтарний відтінок і плодовий аромат з нотками чайної троянди. Гама смаку краще розкривається, коли вино досягає кімнатної температури.
Напівсухі
Піросмані - вино з винограду сорту Ркацителі, золотистого кольору з персиковим смаком та ароматом тропічних фруктів.
Напівсолодкі
Твіші – сортове вино з винограду Цолікаурі (Рача). Вино світло-солом'яного кольору із фруктовим ароматом. Найкраще смак розкривається після охолодження напою до 12 градусів.
Алазанська долина - має світло-золотистий солом'яний колір, квітково-фруктовий приємний аромат, свіжий гармонійний смак.
ЧЕРВОНІ ВИНА
Сухі
Мукузані - марочне вино з винограду Сапераві, має темно-гранатовий відтінок і грає смаками чорної смородини та вишневої кісточки.
Сапераві – сортове знамените у всьому світі вино з однойменного сорту винограду. Вино насиченого темно-гранатового кольору з чітким сортовим ароматом та нотками чорної смородини. Смак з легкою гіркуватістю.
Напареулі - марочне вино з винограду Сапераві з витримкою понад 3 роки. Вино чорно-гранатового кольору із ароматом червоних ягід. Відчувається смак чорної смородини та вишневої кісточки.
Напівсухі
Піросмані – сортове вино, виготовлене з винограду Сапераві, густого темно-гранатового кольору з ароматними вишневими нотками. Смак м'який.
Напівсолодкі
Кіндзмараулі – вино з винограду Сапераві з витримкою до 2 років. Вино темно-гранатового кольору з ароматом чорної смородини та вишневої кісточки.
Хванчкара - найстаріше і знамените на весь світ марочне вино, яке виготовляється з винограду сортів Олександроулі та Муджуретулі.