Вино Gurji Піросмані біле напівсухе 0,75л
Тип: | Белое |
Солодкість: | Напівсухе |
Країна: | Грузія |
Торгова марка: | Gurji |
Рекомендується вживати при температурі від + 14 ° C до + 16 ° C.
Вміст цукру: 30-50 г / л.
Вино не містить ароматизаторів та консервантів.
Містить антиоксидант (SO2) - до 210 мг / дм3.
Харчова цінність на 100 г продукту: білки - 0 г, жири - 0 г, вуглеводи - 4 г
Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 397 кДж / 95 ккал.
Біле напівсухе вино GURJI ПІРОСМАНІ виробляють з добірного винограду Ркацителі і Мцване, що вирощується в самому серці Кахетії - Алазанській долині. Причому, збирають його тоді, коли він досягає максимальної цукристості.
У смаковій гаммі білого напівсухого вина Піросмані - неяскраво, але відчутно виражений смак жимолості, цитрусів, відчувається приємний медовий післясмак. Колір напою - золотистий.
Назва вина - своєрідна данина грузинських виноробів національному мистецтву. Ніко Піросманашвілі - художник-примітивіст (1862-1918 р.р.), картини якого стали вважатися шедеврами вже після його смерті. Народився і творив в Тифліській губернії. Ніко оспівував красу рідного краю. Елементи репродукцій знаменитого художника можна зустріти на етикетках грузинських вин.
Для виробництва цього вина використовують имеретинский спосіб виготовлення:
- зібраний виноград очищають від гілок;
- ягоди (разом зі шкірочками і кісточками) поміщають в квеврі - спеціальні керамічні ємності, що знаходяться в землі;
- при температурі 14ºС напій витримується кілька місяців;
- бродіння зупиняють методом охолодження, так в ньому залишається природна солодкість;
- вино проходить процес пастеризації і розливається в пляшки.
Таке вино ідеальне як аперитив. Також можна подавати його з нежирним білим м'ясом, рибою, салатами.
Вартість білого грузинського Піросмані досить демократична. Ви можете купити його за ціною виробника на офіційному сайті грузинсько-італійської компанії Бадагоні - одного з визнаних лідерів виробництва грузинських вин.