Ігристе Вино Badagoni Maestro Brut Біле 0.75л
Тип: | Игристое вино |
Солодкість: | Брют |
Країна: | Грузія |
Торгова марка: | Badagoni |
Вино виноградне натуральне ігристе біле сухе.
Виготовлене методом вторинного бродіння в герметично закритих резервуарах під тиском з добірного винограду сорту Ркацителі і Мцване, зібраного в околицях історичного монастиря Алаверди в Кахетії.
Відрізняється ніжним ароматом і свіжим смаком яблука з нотами цитрусових.
Грузинські ігристі вина «Маестро» виготовляються із застосуванням способу вторинного бродіння в ємностях під тиском.
Виробництво розташоване в Кахетії на заводі Бадагоні. Це підприємство сформувалася в 2006 році шляхом злиття компаній з Грузії та Італії. Щороку виготовляють та продають близько 3 млн. Пляшок цього божественного напою, який увібрав в себе тільки кращі традиції виноробства. Виготовляється із застосуванням інноваційних пристроїв, що дало можливість марці потрапити на європейський ринок.
У Маестро Брют входять 2 сорти винограду: Ркацителі і Мцване. Сировину для вина збирають люди вручну з лози, віком від 20 років. Наступний крок - відділення ягід від лози. Далі виноградинки розминаються до стану соку, при цьому важливо, щоб кісточка залишалася цілою. Цікаво відзначити, що сертифікат якості ISO в Грузії є тільки у заводу Badagoni.
Після повторного бродіння продукт вистоюється 2-4 місяці. Отриманий напій має ніжний фруктовий аромат із свіжим присмаком. Температура вина, рекомендована до подачі - 2-6 градусів.
Сорт Мцване - споконвічно грузинський, зростає в селі Манаві.Від їнших сортів його відрізняє сильний восковий наліт на гронах. Що стосується ягід, вони середнього розміру, зелені з жовтим або білим відтінком. Шкірочка нетривка, а м'якіть дуже соковита, володіє характерним запахом. Завдяки цьому Мцване вважають найбільш ароматним сортом Кахетії. Ягоди, які переспіли, мають коричневий відтінок. Цікаво, що сорту характерно дві протилежниі властивості: підвищена кислотність і велика цукристість.
Що стосується Ркацителі, то сорт запам'ятовується завдяки особливому аромату, де змішалися запахи польових трав і легкі нотки цедри цитрусових. Післясмак триває довго і збагачує смакові рецептори, дозволяючи відчути весь букет.
У поєднанні Мцване і Ркацителі створюють прекрасний тандем, народжуючи ігристе вино Маестро Брют.
Смак вина виходить м'яким і освіжаючим, зі збалансованими фруктовими відтінками. Що стосується аромату, напій має тонкі нотки цитруса і зеленого яблука. Ідеально поєднується з морепродуктами, сирами і фруктами. Найчастіше подається як аперитив.