-37%
Вино Gurji Мукузані червоне сухе 0,75л

Вино Gurji Мукузані червоне сухе 0,75л

Є в наявності
3 відгуки
Код товару:
2004
Аромат:
Аромат чорних ягід
Міцність:
13%
Мікрозона:
Кахетія
Виноград:
Сапераві
Штрихкод:
4860109850021
Діє до 06.01.2025 Доступно 30 пляшок
Ціна: 409 UAH
Ціна: 259 UAH
Тип: Красное
Солодкість: Сухе
Країна: Грузія
Торгова марка: Gurji
Опис:

Грузинське червоне сухе вино з контрольованою назвою за місцем походження.

Виготовлено з винограду, що росте на запашних долинах, де Сапераві досягає свого максимуму. Після року витримки в французьких дубових бочках вино стає особливо м'яким і елегантним. Приємне, як столове звичайне, так і для особливої святкової вечері.

Вміст цукру <4 г / л

Рекомендується вживати при температурі від + 12 ° C до + 14 ° C.

Вино не містить ароматизаторів та консервантів

Містить антиоксидант (SO2) - до 160 мг / дм3.

Харчова цінність на 100 г продукту: білки - 0 г, жири - 0 г, вуглеводи - 0,4 г;

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 314 кДж / 75 ккал.

Мукузани відноситься до класики червоного сухого вина. Грузини називають його складним і непокірним, адже продукт не переносить метушливості і поспіху: п'ють його повільно, невеликими ковтками.

Гармонійність, в'язкість, терпкість і приємна густота, що обволікає горло, роблять вино неповторним і особливим. У смаковій палітрі відчуваються чорні ягоди в поєднанні з дубом. У Грузії вино вважається чоловічим через важку структуру. Виробляють вино з сорту Сапераві, що має червону мякіть.

Напій може похвалитися великим числом нагород, які заслужено завойовувались на міжнародних змаганнях і винних виставках. Нагород у Мукузани 14. З них 9 золотих медалей, 2 срібних і 3 бронзових.

Робиться вино в районі однойменного села Мукузані, основна плантація розташована на схилах гори Ців-Гомборі. Наявність вапняку в складі грунту, намитого річкою Алазани, дозволяє вирощувати сапераві найкращим чином.

Вина, які відносяться до преміальному класу, виробляються з винограду, що росте на висоті 350-450 метрів над рівнем моря. Виняток - виноград, що росте на висоті 700 метрів, який не здатний надати вину Мукузані потрібного смаку і аромату. Виною всьому льодовики, охолоджуючі маси повітря які спускаються на кущі. Це заважає плодам вбирати сонячне тепло.

Мукузані входить до списку апеласьйонів Грузії, тому не може використовуватися виробниками виду за межами конкретного регіону.

Збирається виноград вручну, щоб зберегти гребені і ягоди в цілості. Після сировина проходить етап відділення гребенів від лоз, далі - дроблення. Отримана суміш відправляється в спеціально підготовлений резервуар.

Для підвищення ефективності бродіння місце зберігання підтримують в оптимальній температурі весь необхідний період - 23-28 градусів. Розкрити ароматичні властивості і неповторний колір технологам допомагає процес ремонтажа і делестажа.

Після двотижневого періоду ферментації вино переміщують в бочки з дуба для подальшого процесу кисломолочного бродіння. Вино витримується 9-12 місяців. Домогтися біологічної стійкості виноробам допомагає пляшкова пастеризація.

Мукузани має незвичайний солодко-терпкий смак, який занурює в глибини багатої пряної вишуканості і залишає незабутні відчуття.

Написати відгук
 

Акції