Вино Badagoni Твіши Біле Напівсолодке 0.75л
Тип: | Белое |
Солодкість: | Напівсолодке |
Країна: | Грузія |
Торгова марка: | Badagoni |
Колір: світло-солом'яний з зеленуватим відтінком
Смак: приємний, має тонкі нотки меду, айви і м'яти. Досить пікантний. Післясмак зберігається довго.
Гастрономічна сумісність: відмінно підходить до всіх видів десертів і фруктів. Часто Твіши подають під акомпанемент до рибних паштетів і курятини.
Грузинське вино Твіши входить до числа найбільш відомих і популярних в світі, підкоряючи серця любителів фруктових ноток, незвичайної основи і сильного присмаку. Масово виробляти напій стали в 1952 році, і з тих пір кількість його прихильників неухильно зростає, що не дивно, адже напій з ароматом ананаса, дині та абрикоса зовсім не схожий на інші напівсолодкі вина Грузії. Виноробня Бадагоні виробляє Твіши за традиційною технологією з використанням новітніх технологій і відповідно до міжнародних стандартів якості ISO. Купуючи фірмове вино від офіційного представника компанії в Україні, ви зможете відчути всю красу смаку і аромату благородного напою, який виграв безліч нагород.
Легенда створення вина
Якщо вірити розповідям грузинських виноробів, то ідея створення вина належить Антуату Моссану, французькому власнику виноградників, який прибув в країну за наказом імператора для початку нового виробництва. Через десятиліття технологія, яку він запропонував, стала фундаментом для розробки Твіши, а таку незвичну назву напою дало село. Сьогодні весь район вирощування винограду сорту Цолікаурі становить 15 квадратних кілометрів, причому дана територія обмежена грузинським законом. Тільки тут росте виноград, з якого роблять унікальне золотисто-солом'яне вино з зеленуватим відтінком, яке подають виключно при температурі від +10 до +12 градусів.
Поєднуючи в собі м'яко виражені нотки м'яти, айви і меду, пікантний напій служить ідеальним доповненням для гарячих закусок, рибного паштету, і всіляких десертів. Хочете перенестися на територію сонячної і гостинної Грузії, не виходячи з дому? Тоді варто побалувати себе келихом Твіши з фруктами, морозивом або іншими солодощами!
Як виробляють вино Бадагоні Твіши?
Для того щоб створити вино, яке самі грузини називають повним кошиком фруктів, ягоди збирають вручну з виноградників Ріольскої ущелини, де підтримується особливий мікроклімат. Примітно, що збір відбувається в пік зрілості, що дозволяє гарантувати вміст цукру в сировині до 22%. Виробничий процес базується на Рача-лехумському способі і передових технологіях. Після дбайливого збору винограду в дерев'яні ящики його віджимають, фільтрують і ще раз очищують. Утворене сусло переливають в ємності з нержавіючої сталі, де відбувається бродіння протягом, як мінімум, 6 місяців при дотриманні температурного режиму від +15 градусів.
Одна з головних особливостей вина - застосування технології пастеризації після розливу напою в пляшки. Так виробник домагається зупинки процесу бродіння після закупорювання.