Віскі Chivas Regal 12 years old, в коробці, 40%, 0,5 л
Тип: | Крепкие напитки |
Країна: | Великобритания |
Про товар
Легенда: Chivas Regal - перший у світі віскі категорії "люкс" був створений у 1909 році майстрами купажу компанії братів Чивас. Датою створення самої компанії заведено вважати 1801 рік й мінімум з 1830-х вона вже продавала віскі, а перший купажований бленд зробила у 1840-х. За довгу історію свого існування Chivas Regal став синонімом найвищої якості шотландського віскі. Свою королівську назву "Regal" віскі заслужив тим, що у 19 столітті саме компанія Chivas Brothers була офіційним постачальником міцних напоїв для королівського двору. У колекції компанії є рідкісні сорти односолодових та зернових віскі. Серцем купажів Chivas Regal є класичний односолодовий віскі Strathisla від найстарішої гуральні Шотландії, Strathisla Distillery. Зараз Chivas Regal є одним з найпопулярніших брендів міцного алкоголю у світі.
Виробництво: Виробництво Chivas Regal починається з підготовки солоду: ячмінь перебирають, очищають та сушать. Підготовлену сировину розкладають на дні солодовні, замочують та залишають проростати терміном 10 днів. Отриманий солод йде виробництва солодового віскі, а не пророщене зерно використовують для створення зернових спиртів. Підготовлений солод та зерно подрібнюють до стану борошна, перемішують з водою та використовують готову суміш для виробництва солодового та зернового спирту. Вона відстоюється протягом 8-10 годин для того, щоб охолонути, після чого додаються дріжджі. Починається процес бродіння, у ході якого суворо витримується температурний режим. В результаті утворюється брага із вмістом спирту близько 5%, що надходить у перегінні чани особливої форми. Брагу дистилюють тричі: спочатку отримують дистилят із вмістом спирту 25-30%, друга перегонка доводить міцність до 70%. Для подальшої роботи беруть дистилят із середини третьої перегонки. За допомогою додавання чистої води вміст спирту доводиться до 50-64%, після чого готовий продукт розливається у дубові бочки. Для дозрівання віскі використовують бочки з європейського дуба, за кілька років випаровується до 2% спирту. Наступним етапом є купажування - при цьому процесі змішують солодові та зернові спирти. Готовий Chivas Regal витримується ще деякий час.
Виски Chivas Regal 12 сяє золотисто-бурштиновим кольором. В ароматі відтінки диких трав, вересу, меду та садових фруктів. Смак округлий, вершковий, насичений тонами стиглих та печених медових яблук, ванілі, горіхів та ірисок. Посмак розкішний та тривалий.
Краще за все вживати у чистому вигляді. Це дозволяє оцінити складні смаки та аромати. Але для кращого розуміння тонкощів можна додати кількох крапель води у віскі. Або зробити коктейль чи змішати з содовою або імбирним елем для отримання легшого, свіжішого смаку.
Температура подачі: 18-20°C.