Напівсолодке вино

Вино Badagoni Хванчкара Червоне Напівсолодке 0.75л
Код товару: | 1023 |
---|---|
Аромат: | Яскравий, стиглі лісові ягоди, малина, ожина, гранатовий сік |
Міцність: | 12% |
Мікрозона: | Амбролуарскій район Рачинського регіону |
Виноград: | Александроулі і Муджуретулі |
Код товару: | 1023 |
---|---|
Аромат: | Яскравий, стиглі лісові ягоди, малина, ожина, гранатовий сік |
Міцність: | 12% |
Мікрозона: | Амбролуарскій район Рачинського регіону |
Виноград: | Александроулі і Муджуретулі |

Вино Gurji Алазанська Долина червоне напівсолодке 0,75 Л
Код товару: | 2002 |
---|---|
Аромат: | Фруктово-ягідний смак |
Міцність: | 10,5% |
Мікрозона: | Кахетія |
Виноград: | Сапераві |
Код товару: | 2002 |
---|---|
Аромат: | Фруктово-ягідний смак |
Міцність: | 10,5% |
Мікрозона: | Кахетія |
Виноград: | Сапераві |

Вино Badagoni Алазанська долина Червоне Напівсолодке 0.75л
Код товару: | 1008 |
---|---|
Аромат: | Фруктово-ягідний аромат |
Міцність: | 12% |
Мікрозона: | Виноградники вирощені в Алазанській долині |
Виноград: | Сапераві 100% |
Код товару: | 1008 |
---|---|
Аромат: | Фруктово-ягідний аромат |
Міцність: | 12% |
Мікрозона: | Виноградники вирощені в Алазанській долині |
Виноград: | Сапераві 100% |

Вино Gurji Кіндзмараулі червоне напівсолодке 0,75 Л
Код товару: | 2003 |
---|---|
Аромат: | Стиглих ягід |
Міцність: | 11% |
Мікрозона: | Кіндзмараульська мікрозона |
Виноград: | Сапераві |
Код товару: | 2003 |
---|---|
Аромат: | Стиглих ягід |
Міцність: | 11% |
Мікрозона: | Кіндзмараульська мікрозона |
Виноград: | Сапераві |

Вино Badagoni Кіндзмараулі Червоне Напівсолодке 0.75л
Код товару: | 1012 |
---|---|
Аромат: | В ароматі вина домінують нотки вишні, чорної смородини і сливи |
Міцність: | 11% |
Мікрозона: | Кіндзмараулі |
Виноград: | Сапераві |
Код товару: | 1012 |
---|---|
Аромат: | В ароматі вина домінують нотки вишні, чорної смородини і сливи |
Міцність: | 11% |
Мікрозона: | Кіндзмараулі |
Виноград: | Сапераві |
Напівсолодкі червоні вина, зазвичай, відносять до категорії столових. Але це одна з самобутніх категорій напоїв, яка має багатомільйонну армію шанувальників.
Цей вишуканий напій виробляється з солодких сортів винограду, таких як «Світ Ред», «Мерло», «Сапераві», «Фетяска», «Ізабелла» і т.д. Обов'язковою умовою є високий відсоток вмісту цукру в первинній сировині (до 24%). У більшості випадків, щоб створити унікальний смак вина, виробники використовують кілька різновидів винограду.
Червоне напівсолодке вино виготовляється за традиційною або купажною схемою. У першому випадку сусло природним шляхом доводиться до кондиції, після чого процес бродіння зупиняють примусовим чином. Для цього застосовується метод термічного впливу, який передбачає різке підвищення температури до 65-70 градусів або зниження до 0-5 градусів. Після того як процес бродіння зупинений, в вино додають діоксид сірки, що дозволяє відокремити від сусла дріжджі. Після цього сусло фільтрується, переливається в спеціальну тару (частіше дубові бочки) і відправляється визрівати.
Купажна технологія дозволяє прискорити і спростити процес виготовлення червоного напівсолодкого вина. Вона настільки примітивна, що може вільно застосовуватися навіть в домашньому виноробстві. Купажування передбачає використання консервованого сусла і сухих винних матеріалів. В цьому випадку сусло піддається бродінню, після чого фільтрується і відправляється на зберігання в темне прохолодне місце.
Виробництвом напівсолодкого червоного вина займаються кращі виноробні підприємства Італії, Франції, Грузії, Іспанії. На сучасному ринку представлений багатий вибір сортів, але найпопулярнішими вважаються такі сорти:
«Хванчкара» - вино рубінового відтінку міцністю 12,5%, яке виготовляється з винограду сортів «Александроулі» і «Муджуретулі». Смак збагачений ягідними нотками.
«Кіндзмараулі» - вино насиченого гранатового кольору міцністю 10-12%, що є справжнім грузинським брендом з 1942 року. Воно має яскравий виноградний смак з ягідним післясмаком.
«Алазанська долина» - один з найвідоміших сортів червоного напівсолодкого вина, який отримав світове визнання. Виготовляється з винограду сортів «Муджуретулі», «Сапераві», «Александроулі». Смак насичений малиновими нотами.
Процентний вміст цукру в напівсолодких сортах вина становить 3-8%, а міцність зазвичай коливається в межах від 12% і вище. Кращі вина з червоного винограду зберігають помірну солодкість винограду і його насичений аромат. Зазвичай «напій богів» подають до страв з птиці, овочевих гарнірів.
До речі, виявляється, напівсолодке червоне вино можна легко отримати з сухого навіть в домашніх умовах. Для цього потрібно змішати сухе вино з невеликою кількістю гранатового або виноградного соку. В результаті такої операції можна отримати напівсолодке червоне вино з унікальним смако-ароматичним букетом.