Напівсолодке вино

Акции
-11%
Вино Badagoni Хванчкара Червоне Напівсолодке 0.75л
Вино Badagoni Хванчкара Червоне Напівсолодке 0.75л

Вино Badagoni Хванчкара Червоне Напівсолодке 0.75л

8 відгуків
Код товару: 1023
Аромат: Яскравий, стиглі лісові ягоди, малина, ожина, гранатовий сік
Міцність: 12%
Мікрозона: Амбролуарскій район Рачинського регіону
Виноград: Александроулі і Муджуретулі
Діє до 30.09.2025
Доступно 24 пляшок
Ціна:
799 UAH 900 UAH
Детальніше
Код товару: 1023
Аромат: Яскравий, стиглі лісові ягоди, малина, ожина, гранатовий сік
Міцність: 12%
Мікрозона: Амбролуарскій район Рачинського регіону
Виноград: Александроулі і Муджуретулі
-31%
Вино Gurji Алазанська Долина червоне напівсолодке 0,75 Л
Вино Gurji Алазанська Долина червоне напівсолодке 0,75 Л

Вино Gurji Алазанська Долина червоне напівсолодке 0,75 Л

7 відгуків
Код товару: 2002
Аромат: Фруктово-ягідний смак
Міцність: 10,5%
Мікрозона: Кахетія
Виноград: Сапераві
Діє до 30.09.2025
Доступно 92 пляшок
Ціна:
219 UAH 319 UAH
Детальніше
Код товару: 2002
Аромат: Фруктово-ягідний смак
Міцність: 10,5%
Мікрозона: Кахетія
Виноград: Сапераві
-40%
Вино Badagoni Алазанська долина Червоне Напівсолодке 0.75л
Вино Badagoni Алазанська долина Червоне Напівсолодке 0.75л

Вино Badagoni Алазанська долина Червоне Напівсолодке 0.75л

16 відгуків
Код товару: 1008
Аромат: Фруктово-ягідний аромат
Міцність: 12%
Мікрозона: Виноградники вирощені в Алазанській долині
Виноград: Сапераві 100%
Діє до 30.09.2025
Доступно 3 пляшок
Ціна:
198 UAH 329 UAH
Детальніше
Код товару: 1008
Аромат: Фруктово-ягідний аромат
Міцність: 12%
Мікрозона: Виноградники вирощені в Алазанській долині
Виноград: Сапераві 100%
-30%
Вино Gurji Кіндзмараулі червоне напівсолодке 0,75 Л
Вино Gurji Кіндзмараулі червоне напівсолодке 0,75 Л

Вино Gurji Кіндзмараулі червоне напівсолодке 0,75 Л

3 відгуки
Код товару: 2003
Аромат: Стиглих ягід
Міцність: 11%
Мікрозона: Кіндзмараульська мікрозона
Виноград: Сапераві
Діє до 30.09.2025
Доступно 8 пляшок
Ціна:
314 UAH 449 UAH
Детальніше
Код товару: 2003
Аромат: Стиглих ягід
Міцність: 11%
Мікрозона: Кіндзмараульська мікрозона
Виноград: Сапераві
Вино Badagoni Кіндзмараулі Червоне Напівсолодке 0.75л
Вино Badagoni Кіндзмараулі Червоне Напівсолодке 0.75л

Вино Badagoni Кіндзмараулі Червоне Напівсолодке 0.75л

23 відгуки
Код товару: 1012
Аромат: В ароматі вина домінують нотки вишні, чорної смородини і сливи
Міцність: 11%
Мікрозона: Кіндзмараулі
Виноград: Сапераві
Товару немає в наявності
Код товару: 1012
Аромат: В ароматі вина домінують нотки вишні, чорної смородини і сливи
Міцність: 11%
Мікрозона: Кіндзмараулі
Виноград: Сапераві
Показано з 1 по 5 із 5 (1 сторінок)

Напівсолодкі червоні вина, зазвичай, відносять до категорії столових. Але це одна з самобутніх категорій напоїв, яка має багатомільйонну армію шанувальників.

Цей вишуканий напій виробляється з солодких сортів винограду, таких як «Світ Ред», «Мерло», «Сапераві», «Фетяска», «Ізабелла» і т.д. Обов'язковою умовою є високий відсоток вмісту цукру в первинній сировині (до 24%). У більшості випадків, щоб створити унікальний смак вина, виробники використовують кілька різновидів винограду.

Червоне напівсолодке вино виготовляється за традиційною або купажною схемою. У першому випадку сусло природним шляхом доводиться до кондиції, після чого процес бродіння зупиняють примусовим чином. Для цього застосовується метод термічного впливу, який передбачає різке підвищення температури до 65-70 градусів або зниження до 0-5 градусів. Після того як процес бродіння зупинений, в вино додають діоксид сірки, що дозволяє відокремити від сусла дріжджі. Після цього сусло фільтрується, переливається в спеціальну тару (частіше дубові бочки) і відправляється визрівати.

Купажна технологія дозволяє прискорити і спростити процес виготовлення червоного напівсолодкого вина. Вона настільки примітивна, що може вільно застосовуватися навіть в домашньому виноробстві. Купажування передбачає використання консервованого сусла і сухих винних матеріалів. В цьому випадку сусло піддається бродінню, після чого фільтрується і відправляється на зберігання в темне прохолодне місце.

Виробництвом напівсолодкого червоного вина займаються кращі виноробні підприємства Італії, Франції, Грузії, Іспанії. На сучасному ринку представлений багатий вибір сортів, але найпопулярнішими вважаються такі сорти:

«Хванчкара» - вино рубінового відтінку міцністю 12,5%, яке виготовляється з винограду сортів «Александроулі» і «Муджуретулі». Смак збагачений ягідними нотками.

«Кіндзмараулі» - вино насиченого гранатового кольору міцністю 10-12%, що є справжнім грузинським брендом з 1942 року. Воно має яскравий виноградний смак з ягідним післясмаком.

«Алазанська долина» - один з найвідоміших сортів червоного напівсолодкого вина, який отримав світове визнання. Виготовляється з винограду сортів «Муджуретулі», «Сапераві», «Александроулі». Смак насичений малиновими нотами.

Процентний вміст цукру в напівсолодких сортах вина становить 3-8%, а міцність зазвичай коливається в межах від 12% і вище. Кращі вина з червоного винограду зберігають помірну солодкість винограду і його насичений аромат. Зазвичай «напій богів» подають до страв з птиці, овочевих гарнірів.

До речі, виявляється, напівсолодке червоне вино можна легко отримати з сухого навіть в домашніх умовах. Для цього потрібно змішати сухе вино з невеликою кількістю гранатового або виноградного соку. В результаті такої операції можна отримати напівсолодке червоне вино з унікальним смако-ароматичним букетом.