Напівсолодке вино

Акции
-21%
Вино Badagoni Твіши Біле Напівсолодке 0.75л
Вино Badagoni Твіши Біле Напівсолодке 0.75л

Вино Badagoni Твіши Біле Напівсолодке 0.75л

9 відгуків
Код товару: 1020
Аромат: Яскравий квітковий аромат з нотками абрикоса, ананаса і дині
Міцність: 11%
Мікрозона: Твіші
Виноград: Цолікаурі
Діє до 07.05.2025
Доступно 32 пляшок
Ціна:
309 UAH 390 UAH
Детальніше
Код товару: 1020
Аромат: Яскравий квітковий аромат з нотками абрикоса, ананаса і дині
Міцність: 11%
Мікрозона: Твіші
Виноград: Цолікаурі
-40%
Вино Badagoni Алазанська Долина Біле Напівсолодке 0.75л
Вино Badagoni Алазанська Долина Біле Напівсолодке 0.75л

Вино Badagoni Алазанська Долина Біле Напівсолодке 0.75л

9 відгуків
Код товару: 1007
Аромат: Яскравий квітковий
Міцність: 12%
Мікрозона: Алазанська долина
Виноград: Ркацителі
Діє до 07.05.2025
Доступно 64 пляшок
Ціна:
198 UAH 329 UAH
Детальніше
Код товару: 1007
Аромат: Яскравий квітковий
Міцність: 12%
Мікрозона: Алазанська долина
Виноград: Ркацителі
-31%
Вино Gurji Алазанська Долина біле напівсолодке 0,75л
Вино Gurji Алазанська Долина біле напівсолодке 0,75л

Вино Gurji Алазанська Долина біле напівсолодке 0,75л

2 відгуки
Код товару: 2001
Аромат: фруктово-квітковий
Міцність: 10,5%
Мікрозона: Кахетія
Виноград: Ркацителі
Діє до 07.05.2025
Доступно 38 пляшок
Ціна:
199 UAH 289 UAH
Детальніше
Код товару: 2001
Аромат: фруктово-квітковий
Міцність: 10,5%
Мікрозона: Кахетія
Виноград: Ркацителі
Вино Maybach Riesling біле напівсолодке 0.75 л
Вино Maybach Riesling біле напівсолодке 0.75 л

Вино Maybach Riesling біле напівсолодке 0.75 л

Код товару: 5022
Аромат: Цитрусових
Міцність: 10%
Мікрозона: Пфальц
Виноград: Совіньон Блан
Ціна:
229 UAH
Детальніше
Код товару: 5022
Аромат: Цитрусових
Міцність: 10%
Мікрозона: Пфальц
Виноград: Совіньон Блан
Показано з 1 по 4 із 4 (1 сторінок)

З келихом якісного білого напівсолодкого вина будь-яка трапеза може перетворитися на справжнє свято. Це напій з грамотно збалансованим смаком, який виготовляється з кращих сортів білого винограду. Колірна палітра класичного сорту вина представлена ​​насиченими відтінками в діапазоні від ніжно-зеленого до солом'яного.

Виробнича сировина вирощується на спеціальних плантаціях в Італії, Грузії, Франції та інших країнах світу. Турботливі руки виноградарів, оптимальні умови місцевості і унікальний мікроклімат дозволяє отримати якісний і багатий урожай.

Для виготовлення деяких видів білого напівсолодкого вина використовують м'якоть червоних сортів винограду, яка попередньо відділяється від шкірки. В цьому випадку вино може придбати легкий рожевий відтінок.

Щоб створити ідеальне біле напівсолодке вино, виробники збирають відповідні сорти винограду виключно глибокою осінню або з настанням перших заморозків. До цього моменту ягода повністю дозріває, в ній накопичується оптимальна кількість цукру. З такого винограду виходить вино з винятковими смако-ароматичними характеристиками.

У деяких випадках, щоб отримати виноматеріал з потрібними параметрами солодкості, виноград до або після збору піддають особливій термічній обробці. Завдяки цьому зайва волога з ягід відділяється, що дозволяє підвищити концентрацію цукру і створити з цього винограду бездоганне напівсолодке вино.

Деякі виробники для виготовлення вишуканого напою використовують традиційний купажний метод, який відрізняється простотою. Для цього береться вихідне сусло з концентрацією цукру близько 25%. З більшої його частини виготовляється сухе вино, а з меншої - виноградний сік, який при змішуванні з сухим вином, перетворює його в напівсолодкий сорт.

У білому напівсолодкому вині повинно бути присутнє не менше 30-80 г / л цукру. Згідно з правилами етикету розливають напій в вузькі високі келихи на довгій ніжці. Зазвичай, його подають при температурі від 8 до 10 градусів, а елітні сорти рекомендують охолодити до 6-8 градусів.

Якісне напівсолодке вино має вишуканий аромат свіжого винограду, легкий і приємний смак з солодкуватими нотками. Щоб повністю відчути всю смакову гаму, дегустатори рекомендують не поєднувати напій зі стравами, які мають пряний аромат або занадто насичений смак. Як правило, напівсолодке вино з білих сортів винограду вживають з твердими сирами, м'ясними та рибними стравами, легкими десертами і фруктами, але не дуже солодкими.

Деякі поціновувачі вважають за краще поєднувати виноградний напій зі стравами азіатської кухні. Однак, на думку фахівців, це досить ризикований експеримент, адже в Азії прийнято щедро насичувати їжу яскравими прянощами. А це, в свою чергу, може перебити смак і аромат напівсолодкого білого вина.