Напівсолодке вино

Вино Badagoni Твіши Біле Напівсолодке 0.75л
Код товару: | 1020 |
---|---|
Аромат: | Яскравий квітковий аромат з нотками абрикоса, ананаса і дині |
Міцність: | 11% |
Мікрозона: | Твіші |
Виноград: | Цолікаурі |
Код товару: | 1020 |
---|---|
Аромат: | Яскравий квітковий аромат з нотками абрикоса, ананаса і дині |
Міцність: | 11% |
Мікрозона: | Твіші |
Виноград: | Цолікаурі |

Вино Badagoni Алазанська Долина Біле Напівсолодке 0.75л
Код товару: | 1007 |
---|---|
Аромат: | Яскравий квітковий |
Міцність: | 12% |
Мікрозона: | Алазанська долина |
Виноград: | Ркацителі |
Код товару: | 1007 |
---|---|
Аромат: | Яскравий квітковий |
Міцність: | 12% |
Мікрозона: | Алазанська долина |
Виноград: | Ркацителі |

Вино Gurji Алазанська Долина біле напівсолодке 0,75л
Код товару: | 2001 |
---|---|
Аромат: | фруктово-квітковий |
Міцність: | 10,5% |
Мікрозона: | Кахетія |
Виноград: | Ркацителі |
Код товару: | 2001 |
---|---|
Аромат: | фруктово-квітковий |
Міцність: | 10,5% |
Мікрозона: | Кахетія |
Виноград: | Ркацителі |

Вино Maybach Riesling біле напівсолодке 0.75 л
Код товару: | 5022 |
---|---|
Аромат: | Цитрусових |
Міцність: | 10% |
Мікрозона: | Пфальц |
Виноград: | Совіньон Блан |
Код товару: | 5022 |
---|---|
Аромат: | Цитрусових |
Міцність: | 10% |
Мікрозона: | Пфальц |
Виноград: | Совіньон Блан |
З келихом якісного білого напівсолодкого вина будь-яка трапеза може перетворитися на справжнє свято. Це напій з грамотно збалансованим смаком, який виготовляється з кращих сортів білого винограду. Колірна палітра класичного сорту вина представлена насиченими відтінками в діапазоні від ніжно-зеленого до солом'яного.
Виробнича сировина вирощується на спеціальних плантаціях в Італії, Грузії, Франції та інших країнах світу. Турботливі руки виноградарів, оптимальні умови місцевості і унікальний мікроклімат дозволяє отримати якісний і багатий урожай.
Для виготовлення деяких видів білого напівсолодкого вина використовують м'якоть червоних сортів винограду, яка попередньо відділяється від шкірки. В цьому випадку вино може придбати легкий рожевий відтінок.
Щоб створити ідеальне біле напівсолодке вино, виробники збирають відповідні сорти винограду виключно глибокою осінню або з настанням перших заморозків. До цього моменту ягода повністю дозріває, в ній накопичується оптимальна кількість цукру. З такого винограду виходить вино з винятковими смако-ароматичними характеристиками.
У деяких випадках, щоб отримати виноматеріал з потрібними параметрами солодкості, виноград до або після збору піддають особливій термічній обробці. Завдяки цьому зайва волога з ягід відділяється, що дозволяє підвищити концентрацію цукру і створити з цього винограду бездоганне напівсолодке вино.
Деякі виробники для виготовлення вишуканого напою використовують традиційний купажний метод, який відрізняється простотою. Для цього береться вихідне сусло з концентрацією цукру близько 25%. З більшої його частини виготовляється сухе вино, а з меншої - виноградний сік, який при змішуванні з сухим вином, перетворює його в напівсолодкий сорт.
У білому напівсолодкому вині повинно бути присутнє не менше 30-80 г / л цукру. Згідно з правилами етикету розливають напій в вузькі високі келихи на довгій ніжці. Зазвичай, його подають при температурі від 8 до 10 градусів, а елітні сорти рекомендують охолодити до 6-8 градусів.
Якісне напівсолодке вино має вишуканий аромат свіжого винограду, легкий і приємний смак з солодкуватими нотками. Щоб повністю відчути всю смакову гаму, дегустатори рекомендують не поєднувати напій зі стравами, які мають пряний аромат або занадто насичений смак. Як правило, напівсолодке вино з білих сортів винограду вживають з твердими сирами, м'ясними та рибними стравами, легкими десертами і фруктами, але не дуже солодкими.
Деякі поціновувачі вважають за краще поєднувати виноградний напій зі стравами азіатської кухні. Однак, на думку фахівців, це досить ризикований експеримент, адже в Азії прийнято щедро насичувати їжу яскравими прянощами. А це, в свою чергу, може перебити смак і аромат напівсолодкого білого вина.