Кагор - найунікальніше із вин і його неможливо не полюбити. Новинка для клієнтів badagoni.com.ua

Кагор - найунікальніше із вин і його неможливо не полюбити. Новинка для клієнтів badagoni.com.ua
З усіх існуючих у світі видів вин тільки одне яскраво виділяється на тлі інших насиченістю смаку, кольором, ароматом, особливостями виробництва та історією. Це - кагор і його без перебільшення можна назвати унікальнішим з усіх, якщо, звичайно, ми говоримо про якісний напій.
Ми раді повідомити нашим покупцям, що саме такий напій з'явився в асортименті інтернет-магазину badagoni.com.ua. Один ковток справжнього вина, зробленого з дотриманням всіх правил і стандартів, здатний підкорити будь-кого, і плюс, неспроста саме його використовують в церковних таїнствах.

Коротка характеристика і важливі особливості

Кагор є червоним десертним, але при цьому кріпленим вином, якому притаманні: густіша консистенція в порівнянні з іншими винами і досить насичений, багатий і при цьому м'який смак. Напою характерний розкішний букет аромату, що тонко поєднав ніжність малини і карамелі, пахощі вишні і чорної смородини, а також легкі шоколадні нотки. Окремо зачаровує і колір вина - яскраво-гранатовий, який навіть при розведенні водою залишається красивим червоним, завдяки чому ідеально підходить для обряду причастя.
Формула ідеального кагору - «16 на 16». Вона показує показники міцності та цукру, тобто 16% алкоголю при 160 г / л цукру. При цьому хороший церковний напій може виявитися трохи солодшим (до 180 г / л).  Для виробництва використовується добірний зрілий виноград сортів Сапераві, Каберне, Совіньон.

Звідки родом кагор і чому він став церковним?

Батьківщиною кагору вважається Франція і її однойменний виноробний регіон. Але в той же час відносити до французької спадщини церковне вино не зовсім правильно і коректно. Справа в тому, що там дійсно виробляється напій Каор, що є сухим вином з винограду сорту Мальбек, тобто він зроблений за іншими технологіями.  Для використання в церковних таїнствах перевагу було віддано більш солодкому і густому напою, але також зробленому з урахуванням секретів, які дозволили по максимуму виділити з винограду фарбувальні речовини.


Для церковних обрядів кагор вибраний не випадково, є кілька версій такого рішення:

  • у французькому містечку Каор в 1316 році народився Папа Іоан ХХІІ, що став понтифіком, і саме його ідеєю було взяти для проведення причастя густе вино з насиченим червоним кольором, яке символізує кров Ісуса Христа;
  • містечко Каор знаходиться на Шляху Сантьяго (Св. Якова, який став покровителем Іспанії), тому щороку його відвідували тисячі паломників, які підкріплювали сили вином і розповідали про його чарівні властивості;
  • у кагору за рахунок багатого на вітаміни і дубильними речовинами складу дійсно маса корисних якостей, які вважали «чудодійними», тому навіть лікарі Петра Першого прописували государю його як «ліки для травлення».


    Розкішний і такий різний ...

    Кагор з давніх часів виготовлявся в монастирях і у кожної обителі напій виходив різним за рахунок власних унікальних секретів, а також використанні різних сортів винограду. Рецептури довго зберігали як зіницю ока, але без витоків інформації не обійшлося. Тому, якщо вас не заворожив напій одного виробника - сміливо пробуйте в іншого, адже насправді в хороший кагор неможливо не закохатися!
    Сьогодні компанія «Badagoni» також готова порадувати вас, представивши унікальний «Кагор», вироблений в сонячній Кахетії з розкішного винограду сорту Сапераві. Представлене у нас десертне вино володіє густою консистенцією, м'яким смаком і багатим букетом аромату. У нас на сайті ви зможете замовити його по дуже доступній і привабливій ціні і ми впевнені, що воно неодмінно сподобається всім любителям десертних вин!