Гід по рожевим винам

Рожеве вино зустрічається в продажу не так часто, як більш популярне біле або червоне. Обумовлено це непростим процесом виготовлення, про який знають далеко не всі. Проте, саме цей вид благородних напоїв набирає все більшої популярності, що абсолютно виправдано.
Рекомендації до споживання:
Подавати такий напій щонайкраще при температурі 10-12 градусів, оптимальна витримка для остаточного формування ароматичних і смакових якостей - 2 роки. Пити рекомендується маленькими ковтками, не поспішаючи, щоб повністю вловити всі нотки.
Якщо ж хочете спробувати дійсно найкращі рожеві вина з Грузії, Італії, Іспанії, то знайдете величезний вибір в інтернет-магазині «Badagoni», де запропоновані напої високої якості, виготовлені виключно з добірної натуральної сировини.
Універсальність вина рожевих відтінків
Рожеве вино ми можемо сміливо називати «універсальним» через цілий набір його унікальних якостей, характерних також червоним і білим напоям:
- для цього дивовижного виду характерні кислинка, легкість і фруктові нотки, які є «візиткою» білого вина;
- в той же час воно досить насичене, з яскравим смаком і ароматним букетом;
- є прекрасним гастрономічним супутником практично до всіх страв: до м'яса, птиці, морепродуктів і овочів, його також можна подавати до фруктів і десертів або випити просто в якості самостійного аперитиву;
- цей прекрасний за смаковими якостями напій підійде для романтичної вечері, для ділового обіду і просто освіжає в літній спекотний вечір, так що, якщо у вас виникли сумніви у виборі відповідного вина - зупиніться на рожевому, не прогадаєте!
Який виноград використовується при виробництві рожевого вина?
Рожеве вино можна виготовити практично будь-якого сорту винограду:
- з білого винограду виробляють рожеве вино шляхом настоювання його на меззі винограду червоних сортів;
- з умовно білого (сорти відносять до білих, але ягоди у такого винограду все ж яскраво-рожевого або зовсім червоного кольору), вино в цьому випадку виходить насиченого полуничного відтінку;
- червоний виноград також прекрасно підходить для виготовлення чудового рожевого вина.
Незвичайне виробництво Розе
Відомі кілька способів виробництва рожевого вина:
- Пряме вижимання: виноград потрібно віджати (сік практично у всіх сортів світлий) і досить швидко відокремити від шкірки, щоб майбутнє вино встигло змінити колір зовсім трошки і набуло світло-рожевий колір.
- Настоювання: після віджимання виноградний сік настоюється на меззі приблизно три години. Саме від часу настоювання і залежить насиченість рожевого вина, і чим довше контакт сусла з барвником пігментом, тим яскравіше виходить колір.
- Щоб отримати ніжне рожеве шампанське, як виняток, проводять купажування червоного і білого вина: змішують не просто вино з винограду різних сортів, але і врожаї різних років. Далі додають дріжджі і тростинний цукор, розливають по пляшках і залишають на повторне бродіння, в процесі якого вино насичується вуглекислим газом і стає ігристим. Це дуже трудомісткий процес, тому рожеве ігристе теж достатня рідкість, і при цьому користується великим попитом.
Рожеве вино - це напій з характером. У різних країнах воно носить самобутнє ім'я, проте, всі вони співзвучні між собою: в США і Австралії його називають Роуз, у Франції - Розе, в Іспанії його називають Росадо, а італійці охрестили його Розато. Але як би не називалося це вишукане вино, воно об'єднує в собі прекрасні витончені риси спокусливої краси і благородної скромності.